The 100-Kass Morgan || Yorum

14.1.15

      



Yazar:Kass Morgan
 Yayınevi:Go!
 Sayfa sayısı:300


Bir kitap yorumundan daha herkese merhaba :) :)
Her yıl olduğu gibi bu yılda sınavlar devam ederken azıcıkta olsa kendime vakit ayırmak adına bir kitap seçerim ve sınav haftası boyunca o kitabı okurum.

Bu dönemin talihlisi The 100 oldu.Yaklaşık 1hafta gibi bir sürede okudum kitabı.Yorumlamaya başlamadan önce acıkta olsa bahsediyim konuda demi :)

Kitabın arka kapağında yazılan:

Onlar Yalancı, Onlar Hırsız, Onlar Asi, Onlar Kahraman Onlar İnsanlığın Kaderini Belirleyecek 100 Genç...

Yaşanan nükleer felaket dünyanın sonunu getirmiş, bu büyük felaketten sağ kurtulan insanlar 300 yıl boyunca Dünya'nın yörüngesindeki bir uzay gemisinde varlıklarını sürdürmüştür. Tükenmeye yüz tutan kaynaklarla koloniyi ayakta tutmaya çalışan yöneticiler, nüfusu kontrol altında tutmak için en sert tedbirleri almakta, hafif suçlar için bile idam cezası uygulanmaktadır. Öyle ki çocuk suçlular on sekiz yaşına geldiklerinde idam edilmektedir. Ama ölümlerini bekleyen bu gençlerin artık çok önemli bir görevi vardır. Gözden çıkarılmış genç suçlulardan oluşan 100 kişilik bir ekip, geçen zaman içinde yerleşime hazır hale gelip gelmediğini test etmek için Dünya'ya gönderilecektir. Koloninin geleceği, onların elindedir. 

100 ekibi farklılıklarını, geçmiş hesaplaşmalarını bir kenara bırakıp birleşmeli ve bilinmezlerle dolu Dünya'da hayatta kalmaya çalışmalıdır. Ama ihanetler, sırlar, henüz bitmemiş ve yeni başlayan aşklar gün yüzüne çıktıkça bir arada kalmaları gittikçe zorlaşacaktır.



***Spoiler Spoiler(mağdur olamamak adına aşağıya spoiler sonuna gidin)
Yaşadıkları uzay gemisinde yine statüye dayalı olarak kısımlara ayırılmış.Phoenix:toplumun en üst kısmındakiler zenginler.
Walden ve Arkadya iki kısım daha var.

Kitap idamı bekleyen 100 gencin dünyaya gönderileceklerini öğrenmesiyle başlıyor.2-3 bölüm baş karakterlerin  dünyaya gönderileceklerini öğrenme aşamaları anlatılıyor.

Sonra bunlar iniş gemisine bindirilirken yaşanan bir kargaşa ile  gidecek ve kalacak arasında bir değişiklik oluyor.Gitmesi gerekenlerden biri kalıyor hesapta olmayan biri gemiye biniyor derken bunlar yola çıkıyor tabi onlarca yıldır dünyaya kimseye gitmemiş haliyle gençler tedirgin başlarına ne geleceğini düşünüp duruyorlar.

Gemi süzülemiyor bildiğin çakılıyor yere kimisi gemiden dışarı fırlıyor falan derken daha dk 1 gol 1 misali ellerinde ölüler ve yaralılar oluyor.

Yaralılardan biri Clarke(baş karakterlerden biri)'ın en yakın arkadaşı Thalia. ilk baştan bile hissettim ben bu kıza bişey olacağını hani Açlık oyunlarında Rue öldükten sonra yazılan tüm kitaplarda kahramanın arkadaşı ya da sevdiği birini öldürme sevdası başladı ya yazarlarda.Hah işte öyle dedim bu kıza bişey olacak.
Ölmediğini öğrenince şaşırdım biraz  Kass o kervana katılmayacakmı yoksa dedim.Ama bu seferde tüm kitap boyunca kız hasta hasta yattı bildiğin.

Wells Şansölyenin oğlu Clarke'ın eski aşkı onların dünyaya gönderileceğini öğrenince kendide nasıl suçlular kervanına katılır diye düşünüyor ve başarıyor.
Clarke Wells'ten nefret ediyor sebebine gelince çok haklı bence hatta kitabın ortasında barışır gibi olunca sövdüm biraz.

Bellamy kardeşide dünyaya gönderiliyor diye onunla dünyaya gitmeye çalışan genç.Gemiye binmek için karışıklık yaratan kişi.

Glass karışıklıktan faydalanıp gemiden kaçan en son hapse girmeden gördüğü aşkısı Luke'un yanına gidiyor.(Hüsran yaşıyor luke ile karşılaşınca)

****Spoiler sonu



Başlarda ceza aldıkları şeyleri çok mantıksız buldum hani acımasızlığında bir sınırı olmalı,mantıklı bir nedene dayandırılmalı.İlk başlarda o yüzden bana çok saçma geldi yok artık bunun için ölüm cezası olurmu ohaa artık dedim durdum.

Ama çok güzel bir şekilde bağlamış tebrik etmek lazım.Neden kuş avlar gibi insanları idam ettiklerini söyleyince haa haklısın kass özür dilerim daha önce dediklerim için dedim :D

Genel olarak kitabı çok durgun buldum sanki "acaba tutar mı? " sorusunu kendine sora sora yazmış kitabı yazar.İkinci kitaba hazırlık gibi bişey sanki.İkinci kitaptan çok umutluyum çünkü hem dünyada hem uzayda güzel ve heyecanlandıran olaylar oldu en sonda, bakalım neler bekliyor bizi ikinci kitapta.


3 ve 4 puan arasında gidip geldiğim bir kitap 

oldu.Çeviridenmidir yazardanmıdır bilmem cümleler arası

 kopukluk vardı.Yazarın ilk kitabıydı sanırım ve acemilik çoğu

yerde hissettiriyordu kendini.Ben ikinci kitabı merakla 

bekliyorum çünkü gerçekten orijinal güzel bir konu bulmuş Kass 

her ne kadar altından kalkamamış olsada.


puanım:
                                                 3.5'tan 4 ama 




Kitapta en hayran olduğum şey mıknatıslı kapak :D :D süper olmuş hatta.Go! kitabı alkışlıyorum bu yaratıcılıkları için :)

Ben daha güzel kitaplara yelken açmaya gidiyom kendinize iyi davranın :) :)




You Might Also Like

2 yorum

  1. Selam. Mimlendin http://kitaapc.blogspot.com.tr/2015/01/smiley-mim-4.html

    YanıtlaSil
  2. Mimlendin!

    http://kitaaptiryakisi.blogspot.com.tr/2015/01/etkinlik-high-school-musical-book-tag.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe