2014'te Okuduğum En İyi 10

27.12.14








       Herkese selammm :) :) 

Ben bu ay resmen ölüyüm ya sade ve sadece 1 kitap okudum :'( 

Ama şöyle bir avuntum var bu yıl her ne kadar okuma hedefimi yerine getiremesem de toplamda 55 kitapla tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştım.


Dalga geçmeyin benle tamam 55 yüksek bir sayı değil,4 yıllık düzensiz ve yaklaşık 2 yıllık düzenli okuma hayatımda anca bu kadar yapabildim.İşte okuduğum 139 kitabın  55i bu yıla ait.

Hem bu yılı özetlemek adına hem de çoktandır yazı girmediğim için böyle bir etkinliğe katılmak istedim.Ee tabi bide finallerin f'sinden bunalıp bi soluklanayım dedim. 

Yılın sonuna doğru blog açıp kendi çapımda yorumlamaya başladığım için kitapların sıralamasını yapamayacağım sadece 10 kitap ismi :)

10.Sineklerin Tanrısı



Bir uçak kazasıyla ıssız adaya düşen bir avuç çocuğun vahşileşme evrelerini gayet güzel anlatmış bize william.













 9.Duman ve Kemiğin Kızı


      

     Bilen biliyor zaten bu kitabı da seriyi de bilmeyenler de öğrensin :D gayet güzel bir seri ikincisini henüz alamadım maalesef en kısa zamanda alıciim.









8.Fahrenheit 451


Düşünsenize artık kitaplarınızı yakmaya geliyorlar.İçiniz daraldı,bir öfke birikiyor böğrünüzde  tamam anlıyorum uzaklaştırın o düşünceleri sadece distopya bu şükür ki gerçek değil :D

Distopya kitaplarını gerçekten çok seviyorum ve bunu da severek okumuştum.








7.Senden Önce Ben

Okumak için  biraz fazla beklediğim kitaplardan.Çok popüler olunca bir ortalığın durulmasını bekliyorum kitap hakkında gerçekten özgün bir fikrim olabilmesi için.











 6.Kitap Hırsızı


Nazi Almanya'sında geçen kitaplardan biri küçük bir kızın kitap sevgisi üzerinden anlatılmış bide yaşanan acılar olan bitenler.

Kitabı okurken deli ağladım ağladığım için kendime güldüm sonra bir daha ağladım :D 
Ağlamamdan dolayı biraz ara verdim kitaba duygularım durulunca dönüp bitirmiştim.
(Sulu göz değilim ama çekinmem ağlarım :D







5.Kağıttan Kentler


Alışılanın aksine okuduğum ilk John Green  kitabı aynı yıldızın altında değilde kağıttan kentler.
Eğlenceli güzel bir kitaptı ben çok beğendim.
Yorum girmiştim bu kitaba okumak isterseniz bir tık uzağınızda.













 4.Golem ve Cin



Arkasında içinde kaybolacağınız büyülü bir masal yazıyor.Ama ne yazık ki tüm bahtsızlıklar bu kitabı okurken başıma geldi çok uzun sürede okumak zorunda kaldım.

Dolayısıyla tadını çıkaramadım bu güzel kitabın bir daha okumam lazım bakalım ne zaman.








**Buradan itibaren benim okuduklarım arasında 2014 En iyi 3**


  3.Kardeşimin Hikayesi


 Aynı gün okuyup bitirdiğim ender kitaplardandır kendisi.Dili o kadar akıcı ki anlatamam,kitap zaten içine çekiyor.
Bir solukta okunacak kitaplardan biridir.
Zülfü'nün kalemini seviyom ben ya












2.Kürk Mantolu Madonna

Niye bu kadar çok sevdim bu kitabı bilmiyorum ama bir efsanedir benim gözümde bu kitap.
Karakterinin naifliği olsun içine kapanıklığı ahh raif keşke maria'ya kavuşabileydin
yeminlen bana dert oldu ikisinin aşkı..









Veeeee benim 1 numarama geldi sıra :)


  1.Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi

Tek kitap değil seri olarak seçmek istedim hepsini de 2014te okudum.
  Khaleese,Arya,Jon Snow nolur ölmeyin ya bari siz ölmeyin














Taht oyunları benim gönlümde de taht kurdu tabi ki..

 BONUS**


 Filmi için ikinci defa okudum.Benim için bir efsanedir AÇLIK OYUNLARI gerek okuduğum ilk distopya oluşu gerek okudum ilk kitaplardan oluşu sayesinde içimde bir okuma aşkı depreşti öyle kitap okumaya başladım.
abartısız bişeysiz benim için en iyi distopyadır.Kitaplığımın vazgeçilmez üyelerinden ilk sıradadır.  








  2014'te en beğendiğim ilk 10 kitap bunlardı.Sizinde okuduğunuz varsa ıyy onumu beğendin dediğiniz ya da sen bunu beğenmişsin al bak bide şunu okuda kitap gör dedikleriniz varsa yorum bırakmayı unutmayın :)
 2015'in daha çok kitap okuyabildiğimiz çok daha güzel şeylerin yaşanacağı bir yıl olması dileklerimle
                                                  Herkese mutlu yıllar :) 

You Might Also Like

6 yorum

  1. Kitap zevklerimiz neredeyse aynı :) Bunların hepsini okudum 10/10 yani :D başka tavsiye edebileceğin kitap var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimle (neredeyse) aynı kitap zevkine sahip biriyle karşılaştığıma çok sevindim :) Blog vasıtasıyla ilk tavsiye isteyen oldun bunun içinde çok teşekkür ederim.Çok mutlu oldum :D senin listene bakınca yakın şeyler bulmaya çalıştım ama çoğunu okumuşsun :D Uyumsuz,bin muhteşem güneş,serenad,vahşetin çağrısı,p.c.cast'ten bahar tanrıçası,ayşe kulinden Türkan..Sanırım şu popüler kitapları okumamışsın senden önce ben oku gerçekten güzel kitap.İsimler kitabı odtü yayınları muhteşem bir kitap okumaya başladığım kitaptır :)

      Sil
  2. Uyumsuz serisini bitirdim :)Bin muhteşem güneş'i de okudum okumadıysan aynı yazarın uçurtma avcısını da ben tavsiye edeyim sana :D Zülfü livaneli'nin nerdeyse tüm kitaplarını çıkar çıkmaz okurum Serenad'ı da o yüzden okudum maalesef.Ayşe Kulini de aynı şekilde.Vahşetin çağrısı okuma listelerimde var.Bir tek P.c Cast İşaret'i okumuştum ama pek sarmadıydı beni.Senden önce Ben'i de okudum ama bahsetmedim sadece blogumda.Dediğim kadar yokmuymuş ama :D tavsiyelerin bile benim okuduklarımdan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gece gece ne güldüm ama bu kadar tesadüf :D türkiyede iki yazar seçeceksem ayşe ile zülfü olur bunlar.Uçurtma avcısı'nı okudum evet ve dağlar yankılandı kitabınıda ama adam kaliteyi düşürmüştü bu kitapta.Zülfü adamım ya tüyapta aldım 3 kitabını daha, sırada bekliyorlar.Gece evi serisine bayılırım(sonlara doğru saçmalıkları kabul ediyorum) :D :D bunda tutmadı galiba tanrıça serisi pek ooo mutlaka oku bir seri değil ama bahar tanrıçasını ciddi ciddi beğendim.gece evine şans ver bence ama, tamam zoey'e kıl olmuş olabilirsin lakin 7'ye kadar gayet güzel gidiyor bence :D :D

      Sil
    2. Çok güzel seriler okuyunca bana pek tat vermedi açıkcası.Çok ama çok kitapsız kalırsam belki okurum :D Teşekkürler tavsiyeler için ...Görüşmek üzere

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe