Trendeki Kız-Paula Hawkins || Kitap Yorumu

20.1.16



Trendeki Kız; geçen yıl çıkan deliler gibi reklamı yapılan,ön kapağında Tess Gerritsen'in övgüsünü barındıran,G.R.R.Martin'in kendi blogunda övgüyle bahsettiği,ithakinin müthiş güzellikte bastığı şömizli bir polisiye.

Spoilersız özeti en iyi böyle olurdu galiba :)
Çıkar çıkmaz aldım ve yaklaşık 8 ay sonra okudum trendeki kızı.

Kitaba başlar başlamaz direk hikayeye girebildiğim ,zorlanmadığım kitaplar +1 önde başlıyorlar benim gözümde.
Nitekim bu kitapta böyle oldu.Çok tanıdık bir his yaratıyor okumaya başladığınızda ve hikayeye girmeye zorlanmıyorsunuz.

                  


Hikayeden özet paylaşacak olursam
Rachel hayatı bombok olmuş bir kadın.Aldatıldığını öğrendikten sonra eşiyle ayrılmış ama hala eşinin peşinde koşan onu elde etmeye çalışan,alkolik ve tüm bunlar yetmezmiş gibi bunlar yüzünden işini kaybetmiş 30larında bir kadın.

İşini kaybettikten sonra kimseye hesap vermemek,açıklama yapmamak adına işine giderken ve dönerken bindiği trene binmeye devam ediyor.
Normal iş saatlerinde Londra sokaklarında sürtüyor.

Tren kırmızı ışıkta durunca,15 numaralı evi dikizliyor her gün.Orada yaşayan karı-kocanın hakkında varsayımlarda bulunuyor hatta onlara isimler bile veriyor.Hayattaki tek eğlencesi bu gördüğü insanlar oluyor.

Ta ki bir gün o evde her gün gördüğü kadının kayıp olduğunu öğrenene kadar.Böylece bu insanların hayatına dahil oluyor.

           


Heyecan doruklarda olmasa da ortalama her polisiyede olandan bir tık üstteydi.Hikaye sıkmadan ilerledi ve yeri geldiğinde de şaşırttı.Çünkü Rachel'ın beyninde yer yer boşluklar oluyor.Ne yaptığını nereye gittiğini bilmiyor.

Bunları okurken "acaba Rachel kadına bişey mi yaptı?" sorusu akıllara gelmiyor değil.

Kitap övüldüğü kadar olmasada gayet güzel, "azıcık" farklı polisiye bir romandı.Rachel'ın eski kocası peşinden ısrarlı koşuşu canımı sıksada beğendim kitabı.

Kitabın çokta eleştrilecek bir tarafı yok.Okuyup okumamak size kalmış ama okuoku'da 10tl iken alınıp bir şans verilebilir.

Bu kitabı okuyanınız varsa nelerini beğendiniz? ya da neresini beğenmediniz? yorumlarınızı yazın bir kitap sohbeti yapalım :)

Hoşçakalın...

Kitap sürekli Kayıp kızla kıyaslanıyor.Kayıp kız'ı okumayan sadece izleyen biri olarak kayıp kızı daha iyi buldum.Bu kitap farklı bir konunun arkasına saklanmış normal,sıradan bir polisiye kayıp kıza göre.





Puan: 4/5

**Filmin çekimleri başladı 

You Might Also Like

5 yorum

  1. Kitabı okuyalı oldu biraz ama ben de beğenmiştim genel olarak. Zaten pek polisiye/gizem okumadığımdan, okuduğum zaman olayı hiç tahmin edemiyor ve her şeye şaşırıyorum :D Rachel'ın içinde bulunduğu durum çok iyi aktarılmıştı okuyucuya bence, ben çok kolay ulaşabildim karakterin duygu ve düşüncelerine. O dediğin boşluklar gerçekten de hikayeye daha bir gizem katıyordu ve merakı da canlı tutuyordu. Ben de senin gibi Kayıp Kız'ın sadece filmini izledim, sonradan deli gibi pişman olsam da, ama bence de kurgusu Trendeki Kız'dan daha iyiydi, sadece filmine göre yorum yaparsam ki bence kitabı daha da iyidir. Kısacası güzeldi ya, söylediklerine katılıyorum :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem bu kadar aynı düşünüyoruz,hemen bir kayıp kız okumalıyız :) Gerçi film baskılısı dışında orijinal kapağını bulsam alıp okuyacam ama bir türlü denk gelmedim.

      Sil
    2. Sonunu filan biliyoruz ama ya aynı etkiyi yaratır mı ki -_-

      Sil
    3. Cevabım hayır yaratmaz kesinlikle.Kitabın o ortasındaki uçuşunu bildiğimizden yaşadığımız o şoku kitabı okurken yaşamayız.Eh bizde unutalım hemen inş sonra okuruz :)

      Sil
  2. Merak ettiğim bir kitaptı merakla okudum yazınızı:) Tabi bölüm kitapları okumaktan şu güzel romanlara sıra gelmio allahım :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe