Harry Potter || Geç kalınmış bir okuma

9.5.15

Son kitabı yıllar yıllar önce çıkmış,okuyanları çoook önceden okumuş ,okumayanda en azından filmlerini izlemiştir Harry potter serisinin.

Herneyse işte bende ilkokulda sağolsun Show tv felsefe taşını yayınlamıştı bende izledim.O gün bugündür Harry potter serisini çok severim.

Derseniz ki canım sen çok beğenmişsin ilk izlediğinde ilkokulda demi
-hee (derim)
Fakat yaşın olmuş 21 nedendir bu gecikme? sorusunu sorunca siz, verecek bir kaç cevabım var tabi.

Okuyan bir insan değildim,kitapları olduğunu bilmiyordum,film izleyen biri değildim tvde ne çıkarsa bahtıma modunda bir insandım.

Sonra ki yıllarda (lise2de ben artık kitap okurum dediğim zamanlar okumayı sevmeye başladığım zamanlar yani)
ben filmlerini izlemeyip kitaplarını okuma kararı aldım.İyi ki öyle yapmışım.

Şöyle oldu böyle oldu demek istemiyorum ki zaten demem çok saçma olur.Sanki yeni basılmış gibisinden.

7 kitabı -ki toplamda 4041 sayfa- nasıl bitirdim anlamadım.İlk 2kitaptaki peri masalı havası 3ten sonra böyle bir karanlığa sürüklenme karanlık kötü şaşırtıcı olayların oluşu.
7.kitapta 1.kitaptaki ayrıntıdan beslenme ve buna benzer geriye dönüşler falan muhteşem.

Harry,Hermione ve Ron :D Ben hiç bir seri içinde bu kadar karakteri birden sevmedim.(snape,minevra mcgonagall,luna,ginny,dumbledore,fred ve george,SİRİUS daha kimleri sayıyım size.

O yüzden demem o ki arkadaşlar filmlerini izlemiş olsanız bile alın okuyun bu seriyi.

Çoğu booktuber bizdekiler hepsi en iyi film uyarlaması Hp diyorlar demesine ama KESİNLİKLE değil.Haa ama eğer ilk 2 filmi sadece ele alırsak evet kitapta ne varsa filmdede var derim.

Ama azkaban ve ilerisi için asla değil.Kitabı okuyanın aldığı tatmin duygusu filmini izleyeninkinin aldığının karesi kübü hatta yani.

Belki gördünüz okudunuz J.K. ROWLİNG bundan böyle her 2 mayıs(Hogwarts savaşı) savaşta yaşanan her ölüm için bir özür diliyor.

Bundan daha çok etkilendiğim bir seri yok olmadı ne GoT'un serisi ne Açlık oyunları ne de bir başka.( bu ikili benim enlerim)

Hayatımda hiçbir kitabı elimden geldiğince okumamaya çalışarak 3 günde bitirmedim.Ki bu Ölüm yadigarları.
Kitap her gözüme ilişince boğazım düğümleniyor,içim sıkılıyor.Bir bölümü okuduktan sonra kitaba sarılıp düşüncelere dalıyorum.

Mesela bir kitap bitince -genelde gece bitiririm kitabı- hemen sonrasında uyurum zaten.Sabaha yeni kitaba başlarım öyle bir yas tutma falan yok olmaz bende.
Taki HP'ye kadar kaç gündür elim gitmiyor kitaplara ,özlüyorum Hp dünyasını,karakterlerini

Kitapları tek tek ele alacaksam eğer

FELSEFE TAŞI 
                                               

Hogwarts'a bir giriş karakterleri,o dünyayı tanımak için tadımlık 274 sayfacık masal tadında güzel bir kitap.
Kesinlikle 5 puan.


SIRLAR ODASI

İşler daha karışırken aslında hikayenin karanlığa gittiği çocuksuluktan kurtulmaya başladığının ilk sinyallerini veriyor gibi.
Bence bu da 5 puan.

AZKABAN TUTSAĞI
Nerden bilebilirdim en seveceğim karakterlerden biri bu kitapta karşıma çıkacak,ondan sonra -başka kitapta- beni şoklara sokacak,ciğerlerimi parçalayacak.
İlk 2si aynı hemen hemen belki yarım yıldız fark vardır aralarında ama AZKABAN TUTSAĞI 5puan+**** o derece

ATEŞ KADEHİ


Emin olmamakla birlikte favori kitabım bu serideki sanırım.En heyecanlı kitabıydı gibi.
630da öff J.k. dedim sürekli aynı son mu?dedim.Kalan 30 sayfada sıçtı ağzıma bu lafı söyledim diye :D :D
5puan+*****
ZÜMRÜDÜANKA YOLDAŞLIĞI

Bu kitap hakkında konuşmak istemiyorum yok.Goodreadste baktım155 kitap okumuşum beni en çok üzen kitap olarak tacı bunamı versem Ölüm yadigarlarınamı bilemedim.Olan şey o kadar içime işledi ki.
1114 sayfa ne ara bitti anlamadım.
5puan+****

MELEZ PRENS


Ağzım 5 karış açık bir halde bitirdim kitabı.Son of a BİTCH!! leri nasıl savuruyorum etrafa.Joanne'e bir methiyeler düzüyorum olmuyor,küfürler yağdırıyorum.Karakterelere ayrı ayrı saygı sevgi sövgü arası duygular besliyorum.
yok yani 5 puan+**** 

ÖLÜM YADİGARLARI
Bu kitaba bakınca bile hüzünleniyorum.Ailesiyle konuştuğu sahne,Dumledore ile,en son sahnesi falan yok ya bitmemeliydi.Şimdi karar verdim beni en çok üzen hüzünlendiren kitap bu.


Biz yeni okuyanlar yada okuyacak olanlar o kadar şanslıyız ki.Çıktı çıkacak çeviride aman gerisi gelirmi? derdimiz yok alın 7tanesini peşpeşe oturup okuyun.
Hayatımda okuduğum en güzel seri yok Got efsanesin benim için ,Açlık oyunları aynı şekilde,Kürk mantolu madonna da ama yok bu serisi benim için en en en üsttedir.

Bu yedi kitaptan birine zirveyi vereceksem o ATEŞ KADEHİ/ÖLÜM  YADİGARLARI olur.Bu ikili en iyi kitap.Serinin

Filmleri 5yıldızsa kitapları 10 numara 5 yıldız.
Okumayanlar filmleriyle YETİNMEYİN okuyun hiç pişman olmazsınız.Okuduğumuz ve cidden beğendiğimiz çoğu kitap çöp kalır bunun yanında dinleyin siz beni okuyun.

QUİDDİTCH kitabını aldım gerçi elime geçmedi daha ama olsun.Gelir gelmez okuyacam onuda.

                                        
Bunuda okudum bir metrobüs yolculuğunda bitti.Çok güzeldi hele ilk başta Mcgonagall izni ve Hermione'nin çevirisiyle demeleri.Dumbledore'un açıklamalarıyla okunası eğlenceli çok güzel bir hikaye kitabı.

Daha denecek çok şey var aslında,ama şu an için aklıma gelen bu kadar haa bu arada
daha Ateş Kadehinde Hermione ve Ron kavga ediyor balo eşleri yüzünden bu insanlar nasıl HARRY-HERMİONE bekler.Asıl harry-hermione şeklinde bitseydi çok salakça bir son olurdu.

Son olarakta bu seri bitince kendimi bir boşlukta hissediyorum.Sanki ailemden insanlar öldü ÖLÜM YADİGARLARInda sanki bir parçam orada sayfaların arasında kaldı.Çokk özleyeceğim bir seri olacak ki şimdiden çok özledim.Elimde KIZIL YÜKSELİŞ var mesela ama elim gitmiyor ona çünkü HARRY kadar iyi olmayacak o kitap.


İnşallah en kısa zamanda atlatıp okumaya başlayacam diyecem ama yok finaller geldi.Off neyse aynı duyguları paylaşıyorsak ya da farklı yorum bırakın konuşalım üstünden bunca yıl geçmiş bir serinin hakkında sohbet edelim.
Kendinize iyi bakın.. MAHFIŞT SİFONLARINDAN sakının
               Hoşçakalın.





You Might Also Like

2 yorum

  1. Harry Potter okumak için hiçbir zaman geç değildir :D Aramıza hoş geldin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçeği burnunda bir POTTERHEAD olarak (kitapları okumayana ben potterhead demem) çoook teşekkür ederim hoşbuldum :D :D
      Kesinlikle katılıyorum hiçbir zaman geç değil.Her zaman her yaşta okunabilir.Hp eskimez

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe