Game of Thrones||Season 5

14.4.15






Herkese selamlar..
İkinci dizi yazımı en sevdiğim dizilerden olan GoT yeni sezon henüz başlamışken yazmak istedim.

***Herhalde ilk 4 sezonu izlemeyen okumaz bunu yoksa ömrü billah küfür eder bana**

Bildiğiniz üzere yılda 10 bölüm yayınlanan bir dizi,dünyanın değişik değişik yerlerinde çekiliyor.Böylesine uğraş verilip tüm dünyada ses getiren bir dizinin kalkıp merakla beklenen yeni sezonunun başlayacağı gün 4 bölümünün internete sızması açıkçası beni hem sevindirdi hem üzdü.

Sonuçta bir emek var ortada ve böyle olması hoşuma gitmedi,öte yandan peş peşe 4 yeni bölüm GoT *-* *-* *-* yanlışlıkla damardan bir şey mi  verdiler bana acaba diye düşündüm :D bildiğiniz bulutların üstündeydim.

Ben kitaplarının hepsini okumuş biri olarak ne olacağını biliyorum tabi ki  ama sonuçta nasıl olacak aman nasıl işleyecekler falan deli merak ediyordum.

Bu sezon son 4 kitabı kapsayacak ve yine 10 bölüm sanırım,haliyle epey kısımların atılması gerekmiş.Kitapta var olan yan karakterler yerine ana karakterler getirilmiş,izleyici sıkılmasın diye hızlandırılmış.(ben okurken 6-7. kitabı yani kargaların ziyafeti aksiyonsuz geçti evet olaylar olaylar falan ama alışık olduğumuz aksiyon yoktu)Ki bunda haklılar ama keşke gene de bu kadar hızlı olmasaydı mesela Jon'un olayı Sam'in yürüttüğü bürokrasiyi izlemek isterdim.

İlk 4 bölümde tatmin oldum mu?? Hayır! Nedeni ise 
1-daha ilk sezonda Ned stark :'( (hala üzülüyorum)

2-Kanlı düğün 

3-Joffrey (BASTARD) ölümü (zil takıp oynayacaktım) tmm oynadım -_- -_- //ama zilsiz//


Bunlar yeter sanırım sebep olarak,tabiki bunlarla kıyaslanınca hiçbir şey yoktu,çıta çok yüksek kardeş :D :D

Tabi ben objektif olarak bakarsam tabi ki de bu sezonda muhteşem ,belli başlı olayları böyle anlatmalılar ki aksiyona geçebilelim.Olayların gelişim sürecini bize göstermeliler böyle..

Tamda bu yüzden aklıma takıldı acaba dedim bu adamlar bilerek mi sızdırdı? Hani durağan kısımları insanların Got açlığından faydalanıp sürdüler piyasaya.Çünkü çevremdekilerin çoğu izledi(4ünüde) ve hepsi ee pek bir şey yokmuş dedi.

Bende kendimce öyle bir teori geliştirdim işte ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem.Bildiğim bir şey varsa Got'a dil uzatanı allah çarpar :D :D 

Yani kalan 6 bölüm efsane gibi gelecek emin olun ,emin olalım.Yine bir bekleyiş ama bu sefer 3 haftalık o yüzden pek sorun değil :) 4 bölüm takviyesiyle bekleyebiliriz.

Sizin düşünceleriniz neler? Beklentilerinizi karşıladı mı? Bana katılıyor musunuz? Kısacası sizde fikirlerinizi düşüncelerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim yorumlarınızı bekliyorum..:):)




You Might Also Like

13 yorum

  1. Kendimle çok savaşsam da, ben de 4 bölümü arka arkaya devirdim :D Dediğin gibi pek bir şey yoktu, asıl olaylara giriş havası verilmişti biraz.

    Ben son çıkan iki kısmı okumamıştım, biraz da spoiler yedim sanırım bölümleri izleyerek, hatta biraz değil bayağı bir yedim galiba :D Neyse, kitapları okuyunca bunların spoiler mı yoksa dizi senaryosundaki değişikliklerden mi olduğunu öğrenirim artık ^_^

    Sızdırma olayını ise hiç böyle düşünmemiştim... Belki Martin kitapları yetiştiremeyecek diye bu sızdırmayı öne sürüp kalan bölümleri seneye ertelerler, genelde de 1-2 yıl daha kazanırlar. Olur mu olur valla, GoT bu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tyrion,Khaleese ve Jon'u görmen bile spoiler karakterlerin sinek gibi öldürüldüğü GoT'ta :D :D Arya ve Cercie kısmına hakimsin ama bu üçünün herşeyi sana sürpriz olacak.Aslında iyi bir şey daha bir heyecanlı izleyecen.

      O Martin varya dizinin sonraki sezonlarının kitapları okuyanlara spoiler olacağını öğrendiğimden beri sövüyorum ona.Yatacak yeri yok -_-
      GoT bu evet her şey olur ama olmasın pliz...Erteleme istemiyoruz ama daha fazla bölüm çıkartsalar fena olmaz hani..Yeter ki dizi kitaplara spoiler olmasın..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe