Kefaret #12-(gece evi son kitap

19.11.14


Objektif olacağımdan şüpheliyim ama yine de bu kitabı yorumlamak en azından düşüncelerimi yazmak istedim.


Şaka maka seri bitti :) Çok severek okumuştum bu serinin ilk kitaplarını hatta ilk 4 kitap bir haftada tükenmişti ki o zamanlar kitap okumaya yeni başlamış biri olarak çok büyük bişeydi benim için.
Okuduğum ilk vampir serisi ve her ne kadar sonlarında bozmuş olsada hala benim favorimdir ve ciddi anlamda çok seviyorum bu seriyi.Kitapların hepsine sahip olduğum için mutluyum verdiğim paraya acımadım beni tatmin etmemeye başlamasına rağman devam ettim seriye.

Bir kere kırmızı vampirlermiş,elementsel güçlermiş,işaretlenmeleri,dövmeleri bana çok yaratıcı geldi mesela.

Seriyi göz önünde bulundurunca ilk 7kitap benim için muhteşem ötesiydi ayıla bayıla okudum hepsini 8.kitapta fena değildi aslında ama artık uzamaya başladığını hissettiriyordu.9.kitapta iyiydi desek geriye kalır saklanmış ve intikam bu ikisini şuan hiç hatırlamıyorum intikamın sonu haricinde ve açıkçası intikamda saçmalamıştı.Hani son kitapların  sırf 12 kitaba tamamlamak için yazıldığı o kadar belli ki okurken asıl olayı bekliyorsun ama cıks yok asıl olay falan.


     ***Sonunda Kitap Hakkındaki Düşüncelerim***

Kitap Zoey'nin düşünceleri, içsel hesaplaşması falan derken kitaba başlıyoz.Kızımız kodese tıkılmıştı ya hani işte durum anlaşılıyor Zoey çıkıyor ve tabiki patlak veren Neferet sorunuyla ilgilenmeye başlıyor arkadaşlarıyla.Neferet her zamanki sürtüklüğünden bişey kaybetmemiş ve normal bir sürtük gibi devam ediyor hayatına.Neferet'in kendini tanrıça ilan edişi tamam da ondan sonra olanlar beni sarmadı ve aşırı derecede bayağı ve sıradan buldum.


Böyle konuşmak canımı sıkıyor bu seri hakkında ama olanlar bunlar :( .
Kitapta fazladan heyecan beklerdim daha fazla savaşma beklerdim Neferetle karşılaşmaları daha kanlı olmalı daha sert olmalıydı bence.Madem o kadar güçlü bu Tsi Sgili yapacakları bu olmamalı.

Lynette karakteri o kadar saçma ve gereksizdi ki kitapta okuyanlar beni anlayacaklardır.Buradan Tsi Sgili ye sesleniyorum canım sen ne ayak dünyaya hükmetmek mi istiyordun yoksa gönlünü hoş etmek mi? Yok dans gösterisiymiş yok ayinmiş pehh sevmedim oraları.

Ama Zoey adam olmuştu o salak tavırlarında ciddi bir azalma vardı :D bu hoş bişeydi.
Kitabı ilk gördüğümde dedimki 360sayfada seriyi nasıl toplayacak,ama Neferet sonrasınada ışık tutmuş yazarlarımız en azından sonrasında ne oldu çaylaklıktan çıktılarmı falan hiç soru kalmadı aklımda.Bu kadar yaratıcı bir şekilde başlayan bir seri bu şekilde bitmemeliydi sonu daha yaratıcı olmalıydı can alıcı olmalıydı kitaplar bir yılı beklemeye değmeliydi.Ama hanım efendiler başka serilerle uğraşıp bunu boşladılar sonucundada ciddi bir düşüş yaşadı seri ve bu kitap.

seriyi hala seven ve özleyecek olan  bir avuç insandan biriyim ben bu seriyi iyiki okumuşum "kim ne derse desin gece evi için önce hoş sonra boş gelir " olsada  benim gözümde yeri apayrıdır ve hep benim favorim olarak kalacaktır.Steave Rea  seni çok özleyeceğim kırmızı rahibem  :'(


Şimdi seri tamam olduğuna göre bu seriyi ilk okumaya başladığımda
  --bu seri bitsin hepsini baştan okuyacağım.
lafımın gereğinin yerine getireceğim bu sömestrda
Vampirleri seven bir insanın okuması gerektiğine inandığım bir seri en azından ilk 7-8 kitabını ondan sonrasını ben size anlatırım :)
umarım benim gibi hala bu seriyi seven ve bitmesine azıcıkta olsa hüzün duyan birileri varsa oralarda biryerde acınızı paylaşıyorum:( 


You Might Also Like

26 yorum

  1. Bu seriye başladığımda 2 haftada 7 kitabı art arda okuyup bitirmiştim. Sonradan Uyanmışı da alıp okusam da aradan bir yıl geçince pek sarmadı sanki ki kitabı sırf Steave Rea için okudum... Seriyede sırf onun için devam etmek istesem de bilmiyorum şimdi bu yorumdan sonra alıp almamak konusunda daha bir tereddüte düştüm. Yardım edin seriye devam etsem mi etmesem mi!?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar okumuşken bence alıp oku.Malesef ilk başlardaki gibi çok şaşırtan heyecan veren bir seri değil artık ama ilk okumaya başladığınızdaki size verdiği heyecan hatırına alıp okuyun bence ki hala benim en sevdiğim vampir serilerindendir :)

      Sil
  2. 11 kitap mıı o.O benim gibi seri okuma özürlüsü bi insan için hayli fazla :D ilk kitabı yetti bana :D

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzda görünce böyle bir sevindim anılarım canlandı taa ortaokul da okumaya baslamıştım ve en son yanmışı okumustum sanırım :) çok seviordum kitap alışkanlığını bana kazandıran bir seriydi :) Sonra bu bitmicek galiba diyip bıraktım işte :) neler çıkmış neler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben lisede okumaya başlamıştım.İlk okuduğum serilerden aynı şekilde :)
      Yanmış kapağında steave rea'nin oluşu ve içerik dolayısıyla favorim.Seri devamı o kadar iyi olmadığından devam etmemen en iyisi olmuş :D Ama pişman değilim bitirdiğime hatta son kitap hariç baştan bile okumak istiyorum.

      Sil
  4. Kefaret kitabını bitürlü bulamadım nerden bulabilirim acba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alsatkitap uygulamasını indir kitapları 10 TL den satanlar var seri normalde 300 tl

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe