Golem ve Cin || Yorum

3.2.15



Korkunç güçlere sahip bir büyücü tarafından, yalnızlık çeken bir adam için kilden yapılmış bir golem...

Ve bin yıllık esaretinden uyanan bir cin... Bu iki olağanüstü varlığın yolu 1899 yılında New York'ta kesişir. Farklı olmaktır onların kaderi... Hikâyeleri herkes gibidir aslında, kendini farklı ve yalnız hisseden her insan gibi...

Ve tehlike, onlar için sadece bir adım ötededir hep.



Herkese merhaba..
Aslinda sömestrda olduğumuz için deli kitap okumam lazım ama bende o yok uzun zamandır evde olmadığım için ve ailede kalabalık olduğundan kendime zaman ayırıyım aman oturuyum kitap okuyum durumu olmuyor ne yazık ki.
Ocak ayında 2kitap okumuşum ne yazık ne yazık ne ummuştum ne buldum.


Golem ve cin e gelirsek bir ay önce okumuştum ama nedense yorum girmedim işte şimdi imdadıma yetişti yazı girecek bisey buldum.

Geçen yılın okuduğum son kitaplarından ilk olarak the reading lady  onur ablanın yorumunu görüp aaa okumalıyım bunu dedim.
Hemen sonra Dr 10tl kampanyasindan  aldim.

Saklama kabından erenin  çok beğendiğinide görünce -ki kendisi aşk denince golem ve cinin aşkından bahsediyor tüm vloglarında-
bende bunların üzerine okuma listemi yeniden yarattım öne alıp okudum.

Kitap golemin yaratılışı ve cinin hapsedildiği şişeden kurtuluşu ile başlıyor.Uzun bir süre birbirinden bağımsız ilerliyor.Sanki iki ayrı kitap okuyormuş gibi bölüm bölüm golem ve cinin hikayesini okuyoruz.

Golemin neden ve nasıl yaratıldığı amerikaya gelişini,keza cinin özellikleri ve newyorka gelişi nasıl o şişeye tıkıldığı anlatılıyor.

Kitapta tamamen saf aşk anlatılmış òncelikle onu diyim çünkü içinde aşk yoksa okuyamam diyen insanlar var bu size göre değil.Tas tamam duygusal aşk,şehvet ihtiras falan arayan varsa -genelde fantastiklerde çok var çunkü hepimizin bildiği üzere- başka kapıya baska kitaba gülüm :D:D

İşte bu bahsettiğim şehvet ve ihtiras yokluğundan yakınılmasın diye yazar birkaç bişey serpiştirmiş.Uff ne gereksiz demeyelim diyede güzelce bağlamış bunu ilerleyen bölümlerde cinin geçmişiyle.

Kitapta en sevdiğim ayrıntılardan biride isimler genelde aşina olduğumuz isimler oluşu.

Hem kaliteli bir fantastik kitap,hem hatayda yaşamanın verdiği arap kültürünü biliyor olmadan ötürü kitap amerikada geçiyor olmasina rağmen sanki çok aşina olduğum biryerde geçiyormuş hissi verdi.Kızın adının havva oluşu golemin yani,cine ahmed adını vermeleri -ki benim  göbek adım ahmed :D :D-

Sonuca gelecek olursak yavaş ilerleyen,birden fazla olayla devam edip sonrasında hepsini toplayan,flashbacklerle geçmişe gidip geldiğimiz güzel bir fantastik.

Vampir,kurtadam,melek fantastiklerinden farklı sirf bu yüzden fantastik severlerin okumasi gerek diye düşünüyorum.
Farklı bir konusu olduğundan dolayı okunmalı ve eğer farklı bir seri olmayan fantastik okumak isteyorsanız ilk tercihiniz olmalı.

My point: 5/5




You Might Also Like

6 yorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bumerang - Yazarkafe

Görüntüleme Sayısı

Bumerang - Yazarkafe

Subscribe